Med bergvärme kan du kraftigt sänka dina uppvärmningskostnader i Stockholm. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Här är några tips.
Med bergvärme kan man kraftigt sänka sina uppvärmningskostnader och samtidigt göra något bra för miljön. Men för att värmepumpen ska betala sig så snabbt som möjligt finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Framförallt bör man först försöka sänka sina värmekostnader genom energibesparande åtgärder som exempelvis fönsterbyte och tilläggsisolering.
Ett mindre behov av värme och varmvatten innebär även att man kan klara sig med en något mindre och då billigare bergvärmepump. Viktigt är också att anlägga energibrunnen på rätt ställe så att den klarar att leverera tillräckligt med energi för lång tid framöver. Men för att få borra en energibrunn krävs det också ett tillstånd från kommunen.
Bäst med totalentreprenad när man ska installera bergvärme
Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden när man installerar bergvärme i Stockholm. Det bästa är att anlita ett företag som kan ansvara för hela projektet. Då får man hjälp med att hitta rätt bergvärmepump, tillståndsansökan, markarbete och att borra en energibrunn, samt installation av element och bergvärmepump.
Det finns flera fördelar med att använda sig av en aktör som erbjuder totalentreprenad. Framförallt blir det billigare och installationen går snabbare, men man vet också vem man ska ringa om det skulle uppstå problem. Är flera företag inblandade är det annars lätt att man skyller på varandra.
Andra inlägg
- Markiser skapar stil och komfort i Huddinge
- Golvslipning gör underverk för ditt hem i Stockholm
- Målare utför magi i Solna
- Anlita målare med expertis inom hem och fastighet i Stockholm
- Målarkonsten blomstrar med målare i Sundbyberg
- Ventilation i Västerås – en nödvändig investering
- Solceller i Västerås – användbara tips och råd
- Miljömedvetna och skickliga målare i Stockholm
- Fönstermålningens prakt och detaljrikedom i Stockholms innerstad
- Leasa solceller: Maximera ditt takpotential